منابع آب کشور را جزيره‌اي مديريت نمي‌کنيم

با توجه به 8 سال خشکسالی مداوم و تغییرات اقلیمی ایجاد شده در منطقه و پیش‌بینی بروز پدیده النینو، وقوع بارندگی‌هایی که منجر به سیلاب شود دور از انتظار نبود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: باید از مدیریت استانی و جزیره‌ای آب در کشور بر حذر باشیم و .مدیریت بخش آب وزارت نیرو بر این نکته تاکید دارد
مهندس "محمد حاج‌رسولی‌ها" پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در آئین برگزاری نخستین کنفرانس ملی احیا و ساماندهی رودخانه‌های شهری در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن، با بیان این مطلب افزود: ما باید رودخانه‌ها را به‌صورت یکپارچه از منشأ تا تالاب مدنظر داشته باشیم و بر این اساس برای آن برنامه‌ریزی کنیم.
وی با بیان این مطلب که رودخانه‌ها یکی از چالش‌های جدی در زمان بروز سیلاب‌ها هستند، گفت: با توجه به 8 سال خشکسالی مداوم و تغییرات اقلیمی ایجاد شده در منطقه و پیش‌بینی بروز پدیده النینو، وقوع بارندگی‌هایی که منجر به سیلاب شود دور از انتظار نبود.
حاج‌رسولی‌ها ادامه داد: با توجه به زمینه‌های قبلی، مقرر شد که کارگروهی متشکل از شرکت آب منطقه‌ای و شهرداری تهران تشکیل شود تا مسائل و مشکلات مربوطه را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهد که یکی از دستاوردهای آن کارگروه پیشنهاد برگزاری چنین کنفرانسی در تهران بود تا به توانیم ضمن تبادل اطلاعات، از تجربیات یکدیگر نیز بهره‌مند شویم.
وی با بیان این مورد که وزارت نیرو هر دو سال، یک کنفرانس در خصوص رودخانه‌ها به‌صورت کلان برگزار می‌کند، افزود: در خصوص بحث رودخانه، فاکتورهای ناشناخته‌ای وجود دارد که وقتی آن‌ها را نادیده بگیریم، باعث واکنش شدیدی از سوی طبیعت در مباحث مرتبط با شهر نشینی خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به 146 هزار کیلومتر رودخانه کشور که 69 هزار و 750 کیلومتر آن رودخانه‌های فصلی هستند، گفت: از این میزان 1739 کیلومتر این رودخانه در محدوده‌های شهری قرار دارند و هرچند طول رودخانه‌ها در محدوده شهری بسیار ناچیز و کمتر از 2 درصد است، ولی خساراتی که از این منظر در کشور در خصوص بروز سیلاب‌های متعدد در مناطق شهری ایجاد می‌شود، قابل مقایسه با این درصد رودخانه‌ها نیست.
وی رویکرد وزارت نیرو در موضوع ساماندهی رودخانه‌های کشور گفت: بازنگری در محاسبه حداکثر ظرفیت منابع آب در اختیار با کسر حقابه‌های زیست محیطی، تاکید بر آزاد سازی تعرضات مزاحم واقع در بستر و حریم رودخانه‌ها به‌صورت بازه‌ای به جای موردی، دخالت فاکتورهمبستگی منابع آب سطحی و زیرزمینی در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی و جلب مشارکت تمامی ذی‌مدخلان و ذی‌نفعان در مدیریت آب و اصلاح ساختار مدیریت منابع آب کشور در نظر گرفته شده است.
حاج‌رسولی‌ها اظهار امیدواری کرد، هم‌افزایی دانشی که در این کنفرانس ایجاد می‌شود، بتواند بخشی از مشکلات رودخانه در منطقه را مرتفع کند.
منبع : پاون

نظر خود را بنویسید