با طلای کثیف نیز می‌توان برق تولید کرد


به گزارش برق نیوز به نقل از ایسنا, عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور زنجان گفت: در حال حاضر در برخی از کشورها از جمله ایران از ضایعات شهری برق تولید می‌شود.

محسن محمدی گفت: انرژی برق از طریق نیروگاه‌های مختلفی از جمله نیروگاه‌های حرارتی، آبی، دریایی، خورشیدی، هسته‌ای و بیوماس تولید می‌شود و بیوماس یا زیست‌توده که شامل موجودات زنده یا بقایای آن‌ها است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در جهان بیشتر سوخت‌هایی که برای تولید انرژی مورد استفاده قرا می‌گیرد، سوخت‌های فسیلی است و سوخت‌های فسیلی لایه‌های متمرکزی هستند که در کل دنیا وجود دارد، ولی منابع بیوماس به صورت پراکنده است و در حال حاضر کارکرد اقتصادی از این منبع، منحصر به استفاده از پسماند حاصل از فرآوری تیرهای چوبی، پسماندهای غذایی و غیره می‌شود.

این مدرس دانشگاه در رابطه با زیست‌توده یا بیوماس، اظهار کرد: در حال حاضر بیوماس انعطاف‌پذیرترین منبع انرژی غیر‌نفتی است که می‌تواند مستقیما در تبدیل سوخت گازی به مایع برای تولید انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین زیست‌توده به عنوان بزرگ‌ترین منبع انرژی تجدید‌پذیر در جهان است که در سال 1998 به میزان 14 درصد برق جهان و 18 درصد کل انرژی اولیه کشورهای دنیا را تامین می‌کرد و در حال حاضر نیز مهم‌ترین منبع انرژی در کشورهای در حال توسعه است و 35 درصد کشورهای در حال توسعه از این منبع استفاده می‌کنند.

وی افزود: بیوماس یک مفهوم کلی بوده و یکی از منابع بیوماس، ضایعات شهری است؛ از این‌رو در حال حاضر در ایران منابعی برای بیوماس وجود دارد که برای تولید انرژی مناسب است و این منابع طیف وسیعی از مواد هستند؛ از جمله چوب سوختی جمع‌آوری شده از مزارع و درخت‌ستان‌های طبیعی و برخی محصولات کشاورزی، ضایعات کشاورزی، مایعات غذایی و ضایعات حاصل از فرآوری تیرهای چوبی، فضولات دامی، ضایعات جامد شهری و فاضلاب‌ها که در تولید بیوماس استفاده می‌شوند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: در منابع بیوماس علاوه ‌بر زباله، از فاضلاب هم می‌توان به عنوان منبع اولیه تولید انرژی استفاده کرد. همین زباله‌ها و ضایعات شهری که تولید می‌شود گاهی دفع آن‌ها از چرخه طبیعت، معضلی برای جوامع بشری بوده است.

محمدی یادآور شد: ضایعات جامد شهری که زباله‌ها هستند و از آن‌ها به‌عنوان طلای کثیف یاد می‌شود، زباله‌های جامدی هستند که از عملیات تجاری، اداری، خانگی و برخی صنایع به‌دست می‌آید که حجم قابل توجهی از آن در زمین دفع می‌شود که با مدیریت صحیح این زباله‌ها می‌توان بخش زیادی از آن‌ را در تولید سوخت و کود استفاده کرد و مقداری را بازیافت و مجددا مورد مصرف قرار داد و یا حتی می‌توان گاز متان حاصل از محل دفن زباله‌های جامد شهری را برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کرد که البته در کشور ما به خاطر بالا بودن رطوبت زباله‌ها که فسادپذیری را در ضایعات افزایش می‌دهد و این امر ارزش حرارتی حاصل را کمتر می‌کند.

وی ادامه داد: چون تنوع مواد اولیه در زباله‌ها بالا است گاهی امکان دارد ترکیبات سرطان‌زایی را تولید کند که امروزه تکنولوژی‌های موجود این مشکل را حل کرده است.

این مدرس دانشگاه در رابطه با مشکلات کشور در رابطه با دفن زباله‌ها، افزود: یکی از مشکلات کشور ما در بخش دفن زباله، دفن غیر‌اصولی آن است که بروز بیماری‌های ناشی از این امر و آلوده شدن منابع زیرزمینی، از پیامدهای محیط‌زیستی این‌گونه دفن‌های غیر‌اصولی است.

منبع : برق نیوز

نظر خود را بنویسید