مشاركت كره جنوبی در ساخت نیروگاه در ایران
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو از مشاركت شركت های كره جنوبی در ساخت نیروگاه های برقابی، تجدیدپذیر و حرارتی در ایران با تاكید بر انتقال فناوری و تامین مالی (فاینانس) خبر داد.
علیرضا دائمی امروز (شنبه) با اشاره به سفر قریب الوقوع خانم «پارك گئون هی» رئیس جمهور كره جنوبی به كشورمان اظهار داشت: كره جنوبی یكی از شركای تجاری مهم جمهوری اسلامی ایران است و وزارت نیرو در دوره های گذشته ارتباطات نزدیكی با دولتمردان و متخصصان این كشور بویژه در امر ساخت نیروگاه ها داشته است.
به گفته این مقام مسئول، پیش از اعمال تحریم ها، دو كشور همكاری های خوبی در عرصه منابع آب و ساخت نیروگاه های برقابی داشته اند، اما آنچه امروز و در جریان سفر خانم گئون هی دنبال می شود، تامین مالی خارجی (فاینانس) و انجام همكاری های مشترك در ساخت نیروگاه های برقابی، تجدیدپذیر و حرارتی است؛ اما جزئیات پروژه ها هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است.
وی افزود: مذاكره های جدی بین دو كشور در مقوله منابع آب و تامین مالی در زمینه ساخت سدها و نیروگاه های برقابی با فناوری و دانش فنی كره ای ها انجام شده است و وزارت نیرو بر مبنای قانون حمایت از تولید داخل و رعایت سهم 51 درصدی دولت، به انجام پروژه های مشترك می پردازد.
دائمی یادآورشد: هیچ یك از طرح ها و پروژه هایی كه با حضور رئیس جمهور كره جنوبی در زمینه آب و برق به امضاء می رسد، مربوط به پیش از تحریم ها نیست كه وزارت نیرو بخواهد آنها را دوباره احیا كند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو افزود: آخرین حضور كره ای ها در صنعت آب و برق ایران، مشاركت در ساخت سد و نیروگاه مسجد سلیمان در سال های 1381 و 1382 بوده است.
به گزارش ایرنا، در برنامه ششم توسعه ساخت 26هزارمگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است كه 16هزار مگاوات آن با تبدیل ز موجود به سیكل تركیبی، سه هزار مگاوات آن ساخت نیروگاه های تولید پراكنده، DG(نیروگاه تولید پراكنده) و CHP(تولید همزمان برق و حرارت) و پنج هزار مگاوات دیگر آن نیروگاه های تجدیدپذیربادی و فوتوولتائیك (خورشیدی) خواهد بود.
ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاهی ایران در یك دهه گذشته دو برابر شده است. ایران اكنون رتبه نخست منطقه خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهان را از نظر ظرفیت نیروگاهی دارد.
خانم «پارك گئون هی» رئیس جمهور كره جنوبی فردا(یكشنبه) به دعوت رسمی حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان سفر سه روزه خود به تهران را آغاز می كند.
امضای چند قرارداد همكاری، جست وجوی راه های تقویت همكاری مشترك در بخش های انرژی، بانك و بیمه، پروژه های زیربنایی، بهداشت و درمان، علمی، فناوری و فرهنگی نیز از مهمترین محورهایی اعلام شده برای بحث و تبادل نظر مسئولان دو كشور است.
منبع: واحدمرکزی خبر