مصرف برق ساختمان های ایران شش برابر اروپا
کارشناس ارشد مدیریت مصرف شرکت توانیر گفت: بخش خانگی بیش از ۵۰ درصد ساعات پیک را در مصرف برق به خود اختصاص می دهد و با مدیریت و کنترل مصرف در این بخش می توان به پایداری شبکه کمک کرد.
سودابه پاک نژاد عصر یکشنبه در همایش مدیریت مصرف برق ویژه بانوان که در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق قزوین برگزار شد اظهارداشت: ساختمانهای ایران شش برابر کشورهای اروپایی مصرف برق دارد و چون عایق کاری نشده و مقررات ملی ساختمان در آن رعایت نشده مصرف بالاست.
وی افزود:بخش خانگی بیش از ۵۰ درصد ساعات پیک را درمصرف برق به خود اختصاص می دهد و روشنایی حدود ۳۹ درصد و در این راستا اگر با توصیه های کارشناسی مصرف خود را مدیریت کنیم می توانیم ضمن کاهش هزینه خانوار به پایداری تولید در شبکه نیز کمک کنیم.
پاک نژاد یادآورشد: با کارهای ساده و بدون هزینه مثلا اتو کشیدن در روز جمعه می توانیم کاری کنیم تا به شبکه فشاری وارد نشود و اگر در دور آخر لباسشویی مایع نرم کننده استفاده کنیم دیگر لباسها نیازی به اتو نخواهد داشت.
وی اظهارداشت: توجه به برچسب انرژی در هنگام خرید وسایل برقی که بر روی وسایل مصرف کننده انرژی الصاق میشود و مصرفکننده را با میزان کارآیی و مصرف انرژی آن وسیله آشنا میکند می تواند به کنترل مصرف کمک کند.
پاک نژاد گفت: برچسب انرژی در واقع به خریدار کمک میکند که درهنگام خرید وسیلهای را انتخاب کند که در مقایسه با سایروسایل موجود، مصرف انرژی کمتر و کارآیی بیشتری داشته باشد.
پاک نژاد اضافه کرد: به کار بستن توصیههای کارشناسی در بهینهسازی مصارف روشنایی بسیار مفید است و از بانوان انتظار داریم از لامپهای کم مصرف به جای لامپهای رشتهای استفاده کنند زیرا انرژی مصرفی لامپ کم مصرف حدود ۲۰ درصد لامپ رشتهای و عمر آن ۸ برابر لامپ رشتهای است.
وی گفت: خاموش کردن لامپ اتاقها و سایر مکانها، در زمانی که رفت و آمدی صورت نمیگیرد، کنترل میزان روشنایی در محل سکونت، استفاده از رنگهای روشن برای دیوار، سقف و پردهها و استفاده از کلید دوپل در مسیر لوسترها می تواند به کاهش مصرف منجر شود.
کارشناس ارشد مدیریت مصرف شرکت توانیر همچنین گفت: باید تا حد امکان از نور طبیعی استفاده کرد و برای جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید از سایبان و یا پرده کرکره برای پنجرهها استفاده کردوبا نصب کلید زماندار وچشم الکترونیکی در نواحی کمرفت و آمد مانند انبار، راهپلهها برای خاموش کردن لامپها میتوانیم در مصرف برق صرفهجویی کنیم.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد برق مصرفی لامپهای رشتهای به گرما و حرارت تبدیل شده و فقط حدود ۱۰ درصد برق مصرفی این لامپها به روشنایی تبدیل میشود و اگر در خانه خود از دو لامپ کممصرف ۲۰ وات به جای ۲ لامپ رشتهای ۱۰۰ وات استفاده کنیم، هزینه برق مصرفی خود را در یک سال حدود ۱۲۰۰۰۰ ریال کاهش میدهیم.
پاک نژاد اظهارداشت: لازم است هنگام خروج از خانه، سیستمهای سرمایشی را خاموش کنیم و از کولرهای گازی متناسب با محل جغرافیایی خانه خود استفاده کنیم و دقت کنیم که در مناطق معتدل از کولرهای آبی و در مناطق گرمسیری، ساحلی و مرطوب از کولرهای گازی استفاده کنیم.
منبع: مهر