حاتم بخشی به مترو از جیب صنعت برق!
از چندی پیش شهرداری به دنبال کاهش تعرفه های مترو است؛ گرچه این موضوع در سلسله مراتب اداری متوقف ماندهبود و تصور نمیشد که دولت با این مساله موافقت کند اما سرانجام این موضوع از فیلترهای دولت گذشت و با آن موافقت شد.
تاکنون تعرفه های برق مترو بر اساس تعرفه های تجاری محاسبه می شد اما مسوولان مترو معتقدند بودند که باید تعرفه ها در پایین ترین سطح خود یعنی همچون تعرفه های کشاورزی محاسبه شود. باید در نظر گرفت که این مساله در شرایطی است که صنعت برق کشور با میلیاردها بدهی دست و پنجه نرم می کند و برای انجام پروژه های خود به دنبال سرمایه گذار می گردد.
از سوی دیگر فاصله زیاد قیمت تمام شده و آن چه از مردم اخذ می شود شکافی برای حضور بخش خصوصی در این صنعت ایجاد کرده و مسوولان وزارت نیرو بر این باورند که تفاوت قیمت تمام شده و تعرفه تکلیفی از عمدهترین مشکلات صنعت برق به حساب میآید که پس از هدفمند شدن یارانهها به این صنعت تحمیل شده است، چرا که صنعت برق به ازای هر کیلووات فروش برق به طور تقریبی ۵۵ تومان ضرر میکند که در مجموع سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان میشود.
باوجود ضرر 10 میلیارد تومانی صنعت برق و تقاضای وزارت نیرو برای افزایش قیمت از دولت و همچنین بدهی های میلیاردی و دیگر چالش های این صنعت دولت این مساله را قبول کرده تا سازمانی همچون شهرداری که درآمدهای گوناگونی دارد با امتیاز کاهش تعرفه روبرو باشد.
میتوان این رویکرد را منوط به این موضوع دانست که دولت موافق افزایش قیمت بلیط مترو نیست اما این موضوع که وزارت نیرو که خود نیازمند حمایت است متحمل ضرر بیشتری شود نیز معقول به نظر نمی رسد این تفاسیر در شرایطی است که قرار بود امسال دولت توجه ویژه ای به صنعت برق داشته باشد.
با در نظر گرفتن این صحبت ها کارشناسان برقی بهترین راهکار را حمایت دولت از وزارت نیرو دانسته اند به طوری که اگر قرار است تعرفه مترو در پایین ترین سطح باشد دولت مابهالتفاوت آن را بپردازد تا از این طریق صنعت برق نیز بتواند برای ارتقا خود گامی رو به جلو بردارد.
منبع : ایسنا