خشک ترین استان کشور کجاست؟
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، یزد را خشک ترین استان کشور معرفی کرد و گفت: در کنار یزد، خراسان جنوبی نیز در زمره استانهای خشک قرار دارد.
عباس کشاورز روز چهارشنبه در آیین افتتاح سامانه 1559 شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و باشگاه کشاورزان استان یزد با بیان اینکه با وجود خشکسالی، یزد می تواند قطب تولید کودهای شیمیایی و عناصر غذایی شود افزود: با توجه به شرایط خاص این استان باید انتظارها در این خطه متناسب با ظرفیت ها دیده و تعریف شود از این رو باید روی افزایش تولید کودهای شیمیایی تا رسیدن به مرحله صادرات متمرکز شد.
وی گفت: باید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان توجه ویژه ای به عناصر غذایی مورد نیاز کشاورزان و نیز تقویت گیاهان دارویی و گیاهان آفت کش داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اگر در این استان باران کم می بارد در بسیاری از زمینه های دیگر شرایط رشد دارد بنابر این باید با تکیه بر واقعیت ها به سمت و سوی داشته ها رفت و منتظر آب نماند.
کشاورز اضافه کرد: بعید می دانم انتقال آب بین حوزه ای برای مصرف کشاورزی قابل انتقال باشد و مباحث مطرح شده بیشتر جنبه شعار داشته و از لحاظ زیست محیطی هم مشکلاتی دارد ولی بحث آب شرب، وظیفه حاکمیتی است و انجام می شود.
وی در ادامه درباره سامانه 1559 و باشگاه کشاورزان نیز گفت: در برخی کشورها همچون کانادا، اطلاع رسانی به کشاورزان در یک مجموعه اطلاع رسانی متمرکز شده از این رو این سامانه را راه اندازی کردیم.
این مسئول تصریح کرد: در واقع سامانه 1559 با هدف کاهش هزینه های کشاورزان در خرید نهاده ها، کسب اطلاعات لازم زراعی و افزایش دقت در تصمیم گیری طراحی و راه اندازی شده است.
وی تاکید کرد: باید تمرکز همه صاحب نظران در یک رسانه و سایت باشد و در ادامه مسیر پاسخگویی به مردم و افزایش خدمات فنی آن به کشاورزان را تقویت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از این خدمات اطلاعات هواشناسی به کشاورزان و اعضاست که می توان با تکیه بر آنها در زمان حوادث طبیعی مانند سرما و یخبندان مانع نابودی محصولات شد.
به گفته کشاورز ، اطلاعات هواشناسی در دنیا تا سه ماه قابل اعتماد است و در کشور ما تا چهار هفته می توان به آن اتکا کرد بنابر این باید از این فرصت برای تقویت فعالیت های کشاورزی استفاده کرد.
منبع: ایرنا