خانهای که با کمک امواج، برق تولید میکند .
با گسترش بحث انرژی و نحوه مصرف بهینه آن در خانههای مدرن، معماران به دنبال خلق سازههایی هستند که تا حد امکان در این مقوله خودکفا بوده و یا دست کم قادر به تولید بخشی از نیازهای خود هستند.
مارگوت کراسوجِویچ (Margot Crasojevic) ، به تازگی طرحی رو نمایی کرده که نسل پیشرو و آینده خانههایی است که با استفاده از انرژی امواج جزر و مد دریا قادر به تولید برق خواهد بود. نمای کلی این خانه از خارپوستان دریایی الهام گرفته شده است. این خانه با مهار انرژی امواج جزر و مد و انرژی خورشیدی، از نظر تولید انرژی به خودکفایی دست یافته است.
این سازه از نظر ظاهری شبیه به دو صدف است که در یکدیگر ادغام شدهاند. صدف بیرونی که نقش تکیهگاه را داشته و خانه را به ساحل متصل نگاه میدارد و بخش درونی که آزادانه در حرکت بوده و وضعیت شناور خانه نیز محصول همین بخش است.
با نگاهی دقیقتر، میتوان دید که بخش بیرونی یعنی همان صدف نیم کره مانند بیرونی، توسط پایهای ماسهای به ساحل اتصال یافته است. ردیف سلولهای خورشیدی روی این قسمت قرار گرفته و با توجه به وضعیت اقلیمی و آب و هوایی شهر کیپ تاون، انرژی بینهایت خورشیدی را به برق تبدیل میکند.
گفتنی است، بخش دیگر انرژی این خانه توسط امواج دریا تامین میشود. برای اینکه این انرژی را به حداکثر میزان خود ارتقا دهند، تمام سطح این صدف با خلل و فرجهایی پوشیده شده است که امکان به جریان افتادن آب بین قسمتهای بیرونی و درونی خانه را فراهم میکند. در واقع جریان آب در کانالهای چندگانهای که در فضای بین بخش درونی و بیرونی خانه قرار گرفتهاند، حرکت میکند.
این خانه مجهز به سیستم توربین الکترومغناطیسی است که با کمک آهن رباهای نئودیمیوم و سیمپیچهای مسی، در هنگام حرکت آب در حفرههای بیرونی، برق را تولید میکند. بخش درونی این خانه یعنی ساختار صدفی شکل داخل آن، از آلومینیوم سبک بدون حضور آهن ساخته شده است. برق تولید شده در نهایت به یک خازن منتقل میشود. اما در مورد بخش مسکونی این سازه باید گفت که ترکیبی است از ۳ بخش با معماری مدولار که بسته به خواست مشتری و نیازهای منزل، قابل تغییر و جابهجایی هستند.
منبع : ماهنامه فنی و مهندسی تهویه و تاسیسات