مصرف برق در ایران 4 برابر میاگین جهانی
مدیرعامل توزیع برق تبریز با بیان اینکه مصرف برق در کشور در حال حاضر 4 برابر میانگین جهانی است، گفت: با کاهش مصرف انرژی به میزان یک کیلو وات ساعت، 922 گرم انتشار انواع گازهای آلاینده به جو کاهش پیدا میکند.
به گزارش برق نیوز, افشین روشنمیلانی امروز در همایش مدیریت بهرهوری انرژی اظهار داشت: موضوع انرژی و آلودگیهای ناشی از تولید آن امروزه یک مسئله جهانی است، بطوری که با کاهش مصرف انرژی به میزان یک کیلو وات ساعت، ورود 922 گرم انتشار انواع گازهای آلاینده به جو کاهش پیدا میکند.
وی افزود: همه ما باید بدانیم که باید انرژی را بهرهور، به جا و کارآمد مصرف کنیم تا علاوه بر کاهش هزینههای ناشی از تولید انرژی، به عنوان یکی از کشورهای عضو جامعه جهانی، بتوانیم تعهد بزرگ و حیاتی خود را در خصوص کنترل آلایندهها به نتیجه برسانیم.
وی گفت: در تمام حوزهها و به ویژه حوزه انرژی نکتهای که باید سرلوحه کار قرار گیرد این است که وقتی ثروتی را هزینه میکنیم باید معادل آن بهرهوری نیز داشته باشیم.
روشنمیلانی با تأکید بر اینکه جهان راهی به جز مدیریت مصرف انرژی ندارد، افزود: هر کسی به زعم خود با تفکر در خصوص نحوه مصرف برق، مدیریت زمان مصرف و استفاده از تجهیزات بهرهور میتواند سهم خود را در این بحران جهانی به خوبی ادا کند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت مصرف از ارکان اقتصاد مقاومتی است، تأکید کرد: اگر همه ما به عنوان مصرف کنندگان دائمی نیروی برق تنها چند روز از سال، با تفکر و مدیریت در مصرف برق صرفهجویی کنیم، توانستهایم به ذخیره میلیاردها تومان از ثروت ملی کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شدت مصرف برق کشور ایران در حال حاضر 4 برابر میانگین جهانی است که این رقم به راستی تامل برانگیز است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در پایان گفت: هنگام مصرف برق با پرسیدن سه سئوال ساده «چه وقت، چه میزان و چگونه» میتوانیم علاوه بر مدیریت مصرف برق، به صرفهجویی هزینههای ملی و به کاهش آلاینده های ناشی از تولید برق نیز کمک کنیم.
در این همایش همچنین نماینده تام الاختیار استاندار آذربایجانشرقی در حوزه علم و فناوری، در خصوص بهرهوری انرژی گفت: بهرهوری موضوعی است که میزان آن در مقام مقایسه مشخص میشود و اگر ما میزان بهرهوری در ایران را با وجود منابع طبیعی، نیروی انسانی جوان، منابع زیرزمینی و... سنجش کنیم، میبینیم در وضع نامناسبی قرار داریم.
علی جهانگیری گفت: ما همواره باید از خود بپرسیم که چرا کشورهایی چون ترکیه که جمعیت شان با ما برابر است و منابع زیرزمینی و معدنی ندارند، در عرصه تولید و تکنولوژی از ما بسیار بهتر و پیشتر هستند. وی افزود: علت این مسئله روش استفاده از منابع موجود است و این موضوع به همه آحاد جامعه مربوط است.
مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تأکید کرد: انتظار ما از نخبگان و دانشگاهیان این است که در زمینه بهینهسازی روشهای استفاده از منابع و افزایش بهرهوری انرژی پیش قدم شوند، چرا که یکی از مهمترین راههای غلبه بر مشکلات، توجه به اقتصاد دانشبنیان است.
رئیس دانشکده فنی و حرفهای تبریز نیز در خصوص بهرهروری انرژی اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما انرژی با اینکه مقولهای مهم و هزینهبر است، مورد کملطفی قرار گرفته است.
غلامرضا کیانی گفت: در این حوزه باید با فکر عمل شود و در همین زمینه این دانشگاه همواره سعی میکند که به سهم خود عمل کند.
وی افزود: با جایگزینی سلولهای خورشیدی بسیاری از مشکلات حوزه انرژی قابل حل است چرا که کشور ما بهترین اقلیم را برای استفاده از این تکنولوژی دارد و به علاوه نسلهای آینده از ما انتظار دارند که در زمینه انرژیهای نو و تجدیدپذیر کاری کرده باشیم.
کیانی تأکید کرد: امیدواریم خروجی این همایش و مبادله اطلاعات لازم در این خصوص، تلنگری برای حرکت به سمت مدیریت انرژی، فرهنگسازی و آموزش در این راستا باشد.
همایش مدیریت بهرهوری انرژی در جهان در حال تغییر با همکاری شرکت توزیع نیروی برق تبریز، شرکت گاز، شرکت آب و فاضلاب استان، استانداری آذربایجانشرقی، دانشگاه تبریز و ... در دانشکده فنی و حرفهای تبریز برگزار شد.
منبع : برق نیوز